3 juni 2007
11:00

Referat: Håkanstorps BK - AIF Barrikaden

Seriefinal, ja så nära man kan komma då Limhamn förmodligen inte finns kvar i denna form nästa säsong. Det är således kamp om andraplatsen i denna serien. Limhamn bör vara ett nummer för stort för alla lag även om vi visar stor vilja och god moral i match efter match.

Gräsmatch på Rosengårds norra idrottsplats och soligt väder. Flera trötta fötter genast i inledningen av matchen och vi fick jaga boll och de gula spelarna första kvarten. Redan i fjärde minuten sätter de dessutom 1-0 efter slarvigt och oinspirerat spel i Barrikadens backlinje. Våra vinröda spelare verkar tagna på sängen och flera huvuden hängde med hakan långt ner vid solar plexus i detta läget.

Resterande delen av halvleken bjuder på en definitiv moralförändring och Barrikaden kämpar sig in i matchen steg för steg. Dock hade Håkanstorp flera klara genomlöpningar med sina snabba forwards. I 44:e minuten hamnar bollen hos Daniel Sosa strax utanför straffområdet till höger i vår spelriktning. Med ett distinkt markskott var Barrikaden ikapp precis innan halvtidsvilan.

I andra halvlek jobbade många spelare för varandra och flera spelare utnyttjade sin goda kondition och kämpade tappert. I ett läge på mittplan fällde Kwame en Håkanstorpspelare och den efterföljande frisparken sparkades rakt på honom. I första läget tänkte många att nu får Kwame gult kort, men domaren plockade upp det röda och i sann "Fandel-anda" visade han ut Håkanstorpspelaren, som han ansåg hade sparkat bollen på Kwame som vedergällning. Med en man mindre darrade Håkanstorp till men kom ändå igenom ett par gånger men inte farligare än att Rafael kunde plocka åt sig bollen. Tio minuter efter utvisningen började Erik Johansson-show. 1-2 på passning av Skender, 1-3 2 minuter senare på långrensing av C-G, i 68:e minuten 1-4 på påpassligt uppsnappande av bollen när deras backar drällde, för att sedan avsluta med 1-5 i 85:e på passning av Mick!

En god vinst och sköna tre poäng! Tack grabbar!